Hvordan foliere et bord

1. Vask over bordet for å fjerne skitt og fett. Her kan for eksempel Jif glassrens brukes. Vent til bordet er tørt før du måler til og klipper til folien.

Sørg for at du har nok til å brette rundt kanten på bordet. Det er bedre å ha litt for mye enn litt for lite.

2. Fjern litt av bakpapiret og legg interiørfolien sentrert på bordet slik at du har nok i alle kantene. Om du skulle komme litt skjevt ut så kan du enkelt løfte opp å plassere den på nytt. Prøv å unngå støv og rusk

3. Bruk monteringsskrapen for å skyve ut luften. Om du får luftbobler anbefaler vi at du løfter opp folien og skyver ut luften.  Her hjelper det å være systematisk når du stryker slik at du unngår større partier med luft. Fjern litt etter litt av bakpapiret mens du stryker på plass folien med skrapen.

4. Når toppen er ferdig montert bruker du en varmepistol eller hårføner for å forme folien rundt kanten på bordet. Vær forsiktig så du ikke varmer for mye. Om du strekker for mye kan du prøve forsiktig med varme for å få folien til å krympe tilbake. 

Jevn temperatur og strekk gir best resultat.

5. Når du har lagt folien fint runt kanten bruker du en skarp kniv for skjære bort overflødig folie. Vi anbefaler å bruke blank pakketape eller tilsvarende på kanten mellom folien og undersiden på bordflaten for å sikkre at folien ikke krymper eller løsner. Når folien strekkes så vil limet bli svakere, men med litt tape i kanten forlenger du holdbarheten uten at noen ser det.

Bordet er nå ferdig foliert og klart for bruk. For best holdbarhet anbefaler vi ikke å sette varme ting på folien eller skjære med kniv direkte på bordflaten. Borden kan brukes ute og inne, men bør oppbevares innendørs.

Shopping Cart
Rull til toppen